Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τα ΜΜΕ κι εμείς.

1. Μια εκπομπή που με κάνει να θέλω να κλείσω την τηλεόραση



Α. Μια εκπομπή που με κάνει να θέλω να κλείσω την τηλεόραση είναι η Στιγμή της Αλήθειας με την Ευγενία Μανωλίδου. Αυτή η εκπομπή πρέπει να κοπεί, γιατί διαλύει σπίτια, σχέσεις, φιλίες, και καταστρέφει οικογένειες. Βγάζει μπροστά στο γυαλί της τηλεόρασης και σε όλη την Ελλάδα τα προσωπικά και οικογενειακά θέματα των παικτών, για να κερδίσουν 200.000 ευρώ. Επίσης, αν και σε αυτή την εκπομπή μπορείς να αλλάξεις την ερώτηση που σου έχει γίνει, δεν ξέρεις αν η επόμενη θα είναι πιο ταπεινωτική για σένα και την οικογένειά σου. Αυτό δεν είναι σωστό, υποβαθμίζει τη νοημοσύνη των ανθρώπων. Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα να βγάλω στη φόρα τα προσωπικά μου, για να κερδίσω 200.000 ευρώ και ίσως να χαλάσω την οικογένειά μου.
Έτσι λοιπόν, η εκπομπή αυτή πρέπει να αντικατασταθεί από μια σοβαρή και ωραία εκπομπή.
Μάκης Ρετσ.

Β. Η εκπομπή που με κάνει να θέλω να κλείσω την τηλεόραση είναι το "Αξίζει να το δεις".
Αυτή την εκπομπή τη θεωρώ αηδιαστική, πρώτα απ' όλα επειδή χρησιμοποιεί τον πόνο ή τα προβλήματα των συμπολιτών μας, για να κάνει καλά "νούμερα" θεαματικότητας.
Ακόμη, προβάλλει κάποια θέματα που δεν είναι κατάλληλα, κυρίως για τα μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να τα καταλάβουν και τους προξενούν μεγάλα ερωτήματα.
Αυτά έχουν σχέση κυρίως με τη σεξουαλική ζωή των μεγαλύτερων, όπως πχ το θέμα με τον άνδρα που είχε μείνει έγκυος ή με κάποιες εγχειρήσεις αλλαγής φύλου, οι οποίες είναι δυσνόητες για τα μικρά παιδιά.
Επιπλέον, τα θέματα της εκπομπής προβάλλονται με έναν περίεργο τρόπο, λες και τίποτα δεν συμβαίνει και ότι στο τέλος της εκπομπής τα προβλήματα των καλεσμένων θα λυθούν με έναν αποτελεσματικό και μαγικό τρόπο, πράγμα το οποίο, φυσικά, δεν συμβαίνει.
Η εκπομπή λοιπόν αυτή θα έπρεπε να αλλάξει χαρακτήρα και να συμπονεί πραγματικά τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα και να τους συμπαραστέκεται.
Μάκης Ραπτ.

2. Οι κίνδυνοι του διαδικτύου.



Κίνδυνοι στο διαδίκτυο υπάρχουν τόσο για τους νέους, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Συνήθως, μας δελεάζουν με ξαφνικές διαφημίσεις, ενώ σερφάρουμε, και κατεβάζουμε διάφορα αρχεία, χωρίς να ξέρουμε το επίπεδο κινδύνου για τον υπολογιστή μας.
Βασικός κανόνας, όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, είναι ποτέ να μη δίνουμε προσωπικά μας στοιχεία, όπως διεύθυνση και τηλέφωνο σε αγνώστους που συναντάμε, ενώ παίρνουμε μέρος σε μια συζήτηση. Επίσης, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς, δίνοντας τα στοιχεία μας, μπορεί να μας υπερχρεώσουν με μεγάλα χρηματικά ποσά. Καλό είναι ακόμη να έχουμε εγκαταστημένο στον υπολογιστή μας ένα αντιιικό πρόγραμμα, που ελέγχει τα αρχεία που κατεβάζουμε και ανάλογα αν είναι κατεστραμμένα ή περιέχουν ιό, τα διαγράφει αυτομάτως.
Τέλος, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, μπορεί να οδηγηθείς σε παράνοια από την υπερβολική χρήση σε ον λάιν παιχνίδια ή σε βλάβη των ματιών και πονοκεφάλους.
Το διαδίκτυο λοιπόν έχει δημιουργηθεί για αναζήτηση πληροφοριών, αλλά πολλοί το χρησιμοποιούν για υποκλοπές και πειρατεία και γενικά για να βλάψουν τους άλλους ή τον εαυτό τους.
Μάκης Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: