Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ;


Υπάρχει στ' αλήθεια φιλία μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου; Αυτό είναι το ζήτημα στο οποίο θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Πολλοί πιστεύουν πως μια τέτοια φιλία είναι εφικτή. Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Αυτή η φιλία, όπως και άλλες και γενικά όλες οι σχέσεις, πρέπει να έχει ως θεμέλια την εμπιστοσύνη και την αλληλοκατανόηση. Βέβαια, το ότι το κάθε μέλος αυτής της σχέσης θα ανήκει σε διαφορετικό φύλο παίζει ρόλο και πολύ μεγάλο μάλιστα. Είναι σίγουρο ότι τα δύο φύλα έχουν διαφορές όμως έχουν και ομοιότητες, όπως όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Αυτή η φιλία νομίζω ότι θα μπορέσει να είναι πολύ πιο πετυχήμενη και αληθινή από πολλές. Ίσως κάποιοι να δυσκολεύονταν στην αρχή να ανοιχτούν σε κάποιον από το αντίθετο φύλο και δεν θα τους αδικούσα, αφού ήμουν κι εγώ μία από αυτούς παλιά. Άλλωστε τόσους αιώνες τα δύο φύλα δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο; Όμως η φιλία με ένα άτομο του άλλου φύλου θα ήταν χρήσιμη. Σκεφτείτε ότι έτσι ίσως θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και να βρούμε απάντηση στο ερώτημα: "Μα καλά, τι σκέφτονται τα αγόρια/κορίτσια επιτέλους; " ή ακόμα θα μπορούσαμε να λύσουμε κάποιες παρεξηγήσεις, όπως ότι τα αγόρια είναι αναίσθητα και τα κορίτσια υπερευαίσθητα σε σημείο αηδίας. Επίσης, δεν λένε ότι τα αντίθετα έλκονται; Ίσως αυτό να ισχύει όχι μόνο για τον έρωτα, αλλά και για την φιλία. Ίσως να μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα το αντίθετο φύλο, να υπάρχουν πιο πολλά κοινά μεταξύ μας.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν. Οι άνθρωποι της απέναντι όχθης. Σίγουρα η διαφωνία τους θα έχει ισχυρά επιχειρήματα, αν και κάποιες φορές δεν μπορούν οι άλλοι να τα καταλάβουν. Κάποιοι λένε: "Κορίτσια; Δεν καταλαβαίνουνε τίποτα και δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο! " και κάποιοι: " Αγόρια; Αναίσθητα. Μόνο το ποδόσφαιρο και τις κοπέλες κοιτάνε. " Όμως είμαστε στον 21ο αι., οι κοπέλες βλέπουν, ξέρουν και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Και τα αγόρια όμως δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και κοπέλες. Δεν είναι αναίσθητα. Ασχολούνται και με άλλα πράγματα, μόνο που κανείς δεν ψάχνει να τα βρει. Πιστεύουν ότι δεν έχουν κοινά μεταξύ τους, όμως στ' αλήθεια έχουν προσπαθήσει καθόλου να κάνουν παρέα, στενή παρέα τα δύο φύλα; Όχι. Όχι πολύ τουλάχιστον. Υπάρχει όμως και η σκέψη: " Κι αν αυτή η σχέση ξεκινήσει από φιλία και τελειώσει σε έρωτα; Αν στην πορεία αλλάξει; " Αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Είναι κάτι που φοβίζει και τις δύο μεριές. Όμως δεν πρέπει.

Προσπαθήστε λοιπόν να πραγματοποιήσετε μια τέτοια φιλία και θα δείτε ότι μπορεί να βγάλει καρπούς.


Εύη Π.

1 σχόλιο:

maria είπε...

einai to kalytero!!!!!!!!!!!!!!
maria ma.

einai poly oraio bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexandra mi.

mpravo sou euh!!!!!!!!!!!!!einai teleio!!!!!!!!! panta tetoia!!!!!
maria mo.